De Rosch Kinetic Power Plant

De Rosch Kinetic Power Plant (KPP) maakt in combinatie met andere technieken gebruik van drijfvermogen volgens de Wet van Archimedes bij het opwekken van duurzame elektriciteit.

Drijfvermogen of upthrust, is een opwaartse kracht uitgeoefend door een vloeistof die zich verzet tegen het gewicht van een ondergedompeld voorwerp.

De Rosch Kinetic Power Plant (KPP) wordt niet aangedreven door stookolie, dieselolie, benzine, kernenergie, zonnepanelen, windenergie, biobrandstof maar door de opwaartse kracht (upthrust) die er altijd is en niets kost.

De Rosch Kinetic Power Plant (KPP) levert 24 uur per dag 365 dagen per jaar duurzame elektriciteit voor een vaste lage KWh prijs over een periode van 25 jaar.

Architectuur van de Rosch Kinetic Power Plant

Een Rosch Kinetic Power Plant bestaat uit meerdere generatorbuizen van 500 KVA.

Deze buizen hebben een hoogte van 20 meter en kunnen geheel of gedeeltelijk worden ingegraven. Ze mogen ook bovengronds worden geplaatst.

Het aantal generatorbuizen dat wordt ingezet is afhankelijk van het gewenste nominaal uitgangsvermogen.

Het KPP-7  model is b.v. uitgerust met 14 generatorbuizen en kan 7 MVA leveren.

Alle units bestaan uit dezelfde onderdelen.

Dit zijn: De buis, generator, controle unit en de compressor.

Grotere uitgangsvermogens

Bij gebruik van meerdere generatorbuizen (dus grotere uitgangsvermogens) worden de generatoren parallel geschakeld om het uitgangsvermogen te kunnen leveren. Hierdoor kan in feite elk vermogen worden opgewekt.

De controle units zorgen er voortdurend voor dat de Kinetic Power Plant het gevraagde vermogen levert. Neemt het gevraagde vermogen af of toe dan regelt de controle unit dit door het verminderen of verhogen van de luchttoevoer naar de generatorbuis.  Tevens bewaakt de controle unit de goede werking van het systeem.

Omdat er altijd meerdere generatorbuizen (minimaal 3) worden gebruikt voor het opwekken van het vermogen is redundantie van de ROSCH Kinetic Power Plant gewaarborgd.

Wordt een buis afgeschakeld voor b.v. onderhoud dan neemt een andere generatorbuis de productie van de elektrische energie over. Hiermee is de continuïteit van de energielevering gewaarborgd.

WAAR KOMT DE ENERGIE VANDAAN?

Net als een warmtewisselaar transformeert het Kinetic Power Plant (KPP) systeem energie.

Toen warmtewisselaars (warmtepompen) op de markt kwamen, werd aanvankelijk gedacht dat ze de thermodynamische wetten overtraden. We begrijpen nu echter hoe ze werken en hebben de methode om energie te versterken door gebruik te maken van het warmtepotentieel in onze omgeving geaccepteerd.

De belangrijkste technische innovatie in een Kinetic Power Plant is een generator van de volgende generatie met een COP van <20, die minder koppel nodig heeft om elektrische energie te produceren in vergelijking met een vergelijkbare generator. Wetenschappers van Rosch Innovations noemen dit een elektromagnetische resonantiereactie die wordt opgewekt door het B3-veld.

Rosch Innovations zal een meer diepgaande uitleg van het principe van de technologie geven aan daadwerkelijke klanten of investeerders, maar er zijn ook enkele KPP-geheimen die nooit aan iemand onthuld mogen worden.

Voordelen van Rosch Kinetic Power Plant

De belangrijkste voordelen van de ROSCH Kinetic Power Plant (KPP) op een rij:

  • Geen CO2, volledig emissie vrij, geen vervuiling, geen fijnstof, nada!
  • Vaste lage kWh prijs
  • Altijd groene stroom (24 uur per dag 7 dagen per week)
  • Volledig emissie vrij, geen vervuiling, geen CO2, geen fijnstof, nada!
  • Zeer bedrijfszeker door eenvoudige constructie
  • Onafhankelijk van zon en wind levert altijd stroom
  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet is mogelijk (Microgrid)
  • Geen dure batterijen voor opslag noodzakelijk
  • Lage bedrijfskosten door weinig slijtage
  • Klein oppervlak nodig in vergelijking tot zonneweides en windmolens
  • Geen horizon vervuiling zoals bij windmolens en gas/kolen/kerncentrales
  • Geen gevaar voor radioactieve straling zoals bij de kernrampen in Fukushima en Chernobyl
  • Bestand tegen raket, drone en sabotage aanvallen

Validatie

De afgelopen jaren zijn een reeks van metingen verricht aan de Rosch Kinetic Power Plant. Deze metingen werden in opdracht van bedrijven en instellingen gedaan door de specialisten van die bedrijven.

De uitkomsten van de meetcampagnes zijn altijd hetzelfde.

De gemeten waarden komen ook na uren lange meetcampagnes overeen met de specificaties die door de producent van de Rosch Kinetic Power Plant werden afgegeven.

Meetcampagnes werden o.a. gedaan door:

  • TÜV (twee maal)
  • DEKRA
  • SGS

Microgrids

De Rosch Kinetic Power Plants zijn ook zeer geschikt om microgrids mee te bouwen. Deze microgrids staan los van het publieke elektriciteitsnetwerk.

Kinetic Power Plants worden geplaatst op de plek waar de stroom wordt gebruikt. Denk hierbij aan de rechtstreekse levering van groene electriciteit aan industrieterreinen, energiehubs, productiebedrijven, koelhuizen, glastuinbouw, ziekenhuizen, zwembaden, datacenters, woonwijken, etc..
Hierbij is een aansluiting op het openbare elektricteitsnet is niet noodzakelijk.

Netcongestie wordt hiermee eenvoudig opgelost.

Met deze systemen kunnen dorpen en steden zoals b.v. Winterswijk of Deinze of eilanden zoals b.v. Curaçao of St. Maarten in een klap volledig van groene stroom worden voorzien.

Dit biedt verschillende voordelen, zoals:

  1. Onafhankelijkheid: Microgrids aangedreven door de Rosch Kinetic Power Plants stellen gemeenschappen, afgelegen gebieden of locaties zonder (voldoen)toegang tot het publieke elektriciteitsnetwerk zoals door netcongestie in Nederland in staat om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energievoorziening.
  2. Betrouwbaarheid: Doordat microgrids niet afhankelijk zijn van externe elektriciteitsnetwerken, zijn ze minder kwetsbaar voor storingen en uitval in het hoofdnetwerk. Dit zorgt voor een betrouwbaardere stroomvoorziening, vooral in gebieden met onstabiele elektriciteitsinfrastructuur.
  3. Duurzaamheid: De Rosch Kinetic Power Plants maken gebruik van een hernieuwbare energiebron om 24/7 groene stroom op te wekken. Hierdoor zijn microgrids die met deze technologie worden gebouwd, milieuvriendelijk en zijn ze niet afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
  4. Flexibiliteit: Microgrids kunnen worden aangepast aan de specifieke energiebehoeften van een bedrijf. Ze kunnen worden ontworpen om verschillende energiebronnen te integreren, zoals zonnepanelen, batterijopslag en zelfs traditionele generatoren, om een ​​stabiele en continue stroomvoorziening te garanderen.

Kortom, de Rosch Kinetic Power Plants bieden een efficiënte en duurzame oplossing voor het bouwen van microgrids die onafhankelijk zijn van het publieke elektriciteitsnetwerk

Een Rosch Kinetic Power Plant bezoeken

Met het op de markt komen van de Rosch Kinetic Power Plant wordt het voor veel bedrijven duidelijk dat het opwekken van groene elektrische energie ook op een andere manier kan. Zonder windmolens, zonneparken of atoomenergie. Op een manier die de mens, de natuur en het milieu wel respecteert.

Veel ondernemers vragen zich dan ook af of zo’n CO2 vrij energie systeem ook door hun bedrijf kan worden gebruikt. Wij krijgen daarom regelmatig vragen van potentiële kopers om een systeem in werking te mogen bezoeken.

“Waar kan ik hem zien” is dan de vraag.

Voor ondernemers die gebruik willen gaan maken van een Rosch Kinetic Power Plant is een bezoek aan een productie systeem in Thailand mogelijk en aan te bevelen.

Hiervoor is een speciale opstelling gemaakt met twee Kinetic Power Plants met een vermogen van 100 KVA en 500 KVA die in bedrijf zijn. In overleg kunnen ook metingen worden verricht aan deze power plants.

Heeft u belangstelling neem dan contact met ons op voor meer informatie.